Simptome

Img. Set motor componente gripare

Simptome  remedieri

Acest grupaj de simptome este orientativ pentru a te ajuta  sa stabilesti cauzele nefunctionarii motorului tau.

-ATENTIE …Nu este recomandat a face experiente , consulta un mecanic de specialitate in cazul in care nu obtii un rezultat imediat .Acest grupaj este facut in mare , cauzele evoluind de la tipul si marca motorului , cauzele sint multiple si se stabilesc de catre specialisti , daca doresti ca motorul tau sa se incadreze in parametri de functionare lasate de proiectant , respecta aceasta atentionare.

Pornirea drujbei detalii

Drujba

-In general putem avea simptome comune care sint provocate de diferite surse ale motorului , si anume bujia , carburatorul , alimentarea proasta , curent cu intreruperi , bobina de inalta tensiune defectuoasa, platina defectuasa cind avem , chiar si benzina proasta cu un ulei prost ne da de furca de cele mai multe ori.

-Dar hai sa incepem cu combustibilul si reteta acestuia de amestec sa vedem ce anume face , si apoi noi sintem tentati sa credem ca avem probleme cu motorasul nostru.

-Dupa cum am mentionat in articolele acestui blog reteta de amestec este data de producator si tot de producator este ales si uleiul de amestec , asta in cazul in care licienta este proprie folositi doar pe acela , asa cum cunoastem 2 marci de renume una Germana iar cea lalta Suedeza au uleiul propriu pentru amestec. -Sa stabilim o regula uleiul pentru motoarele in 2 timpi poate fi si el de marci proaste , asadar cautati cu atentie coeficienti de ungere cu grad inalt rezistent in turatii mari si temperatura mare.

Masura in grame ulei
Msura in grame/ulei amestec

-Important este dozajul de ulei la un litru de benzina , pentru ca acesta daca nu este resepectat poate imbatrini setu motor prematur, daca este prea putin uzura este rapida , daca este prea mult duce la functionarea proasta a motorului si depunerea de calamina in motor.

-De multe ori bagam un ulei prost in benzina ce se omogenizeaza mai greu cu benzina , sau de multe ori dupa un repauz el se separa din benzina , noi incercam pornirea carburantul bogat in ulei intra primul in carburator , de o data motorul merge prost , carburatorul nu asculta accelerarea , jiglaj infundat , aer abundent , combustibil bogat in ulei , fum mult , pocnete , bujie umeda , pe toba iese carburant negru .

-Iata ce poate face nerespectarea amestecu-lui si uleiul adegvat.

Piston gripat Recuperat
Piston gripat ars

-Desigur ca vrem ca nu vrem setul motor se uzeaza , segmentii acestuia se subtiaza , scade cota cilindreie , apoi motorul nostru porneste greoi , lipsa de forta , uneori umezeste bujia pentru ca lipsa compresiei duce la aprinderea amestecului foarte greu , bujie afumata , lipsa de relantiu sau relantiu instabil , motorul merge galopat , iata alte simptome.

Bujia motor 2timpi
Bujia

-Bujia proasta aduce nereguli in buna functionare a motorului , lipsa pornire , mersul galopat , ardere proasta , ba chiar lipsa de scintee la contactul cu amestecul.

-Semeringurile de carter , foarte importante in inchiderea compresiei inferioare , daca acestea sint foarte slabe , consumate , arse , motorul merge doar in turatie mai inalta , relantiu inexistent , putem regla carburatorul in toate modurile relantiul nu se poate stabili , manifestare in turatii neregulate ( accelerare de una singura ) , aer fals .

Carburator/clapeta aer vezi
Carburator/clapeta aer

-Etanseitatea carburatoru-lui pe motor , iarasi foarte importanta , pentru ca se absoarbe aer fals , turatii inalte , motorul nu poate fi controlat , oprire brusca , inec cu carburant , pornire greoaie.

-Jocuri in linia axiala a setului motor ,simptome sint ardere proasta , uneori dereglarea punctului de aprindere in functie de jocurile existente , mers neregulat , batai in accelerare , descarcare termica mai mare decit de obicei , oprire brusca .

….CONTINUARE

127 thoughts on “Simptome

  1. sal, am si eu un motofierestrau marca mcculloch 441 sau 442 nu mai stiu exact ce scrie pe el problema lui este urmatoarea il apuca din cand in cand cate o dambla , are pompita de amorsare si de ex tai cu el acum sa zicem 10 minute si il opresc fac pauza si dau sa il pornesc si ma trezesc ca e foarte putina benzina in pompita nu e cum e ea normal plina cand dau sa amorseze nu trage deloc parca ar merge in gol, daca trag la sfoara ar da sa porneasca dar se opreste si cu socu la fel, mentionez ca am verificat furtunasele si nu sunt sparte , incolo cand merge drujba merge excelent, aveti idee ce ar putea avea?

    Apreciază

    • Salut Lepadat Ion , in ce te priveste cind a fost curatat ultima data carburatorul , aveti probleme de carburatie , in situatia data carburatorul nu lucreaza bine , consumul la turatie inalta este afectat , iar cel de mers in gol este bun . Consulta pagina carburatorului daca crezi ca te pricepi , daca nu consulta un specialist sau service specializat moto2timpi.

      Apreciază

Intreaba pe blogsite

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s